Rörelseträning

Med rörelseträning förebygger du skador och målet är att du ska leva ett så smärtfritt liv som möjligt.

Har du ont eller har du haft ont någon gång, utan direkt yttre påverkan? Troligtvis är svaret: Ja.

Idag har vi en vana att komma in i kompensationsmönster utan att vi är medvetna om det, vilket medför bland annat värk som kan vara svårt att komma till rätta med.

Vi behöver ta reda på vilka muskler som inte tar sitt ansvar. Vi börjar med en analys för att se om det är ditt rörelsemönster och/eller en muskulär obalans som skapar dina problem.

Rörelsemönster

Vi börjar med att göra en rörelseanalys för att se vad som avviker från en naturlig, skonsam rörelse.

Sedan börjar vi jobba utifrån resultatet för att du skall hitta tillbaka till din naturliga rörelse med full rörelsefrihet och en naturlig svikt.

Målet är att du skall röra dig i din vardag och i ditt idrottsutövande med så lite anspänning som möjligt. Detta resulterar i att du sparar energi och förebygger skador.

Muskulär obalans

Om du har en muskulär obalans visar det sig oftast genom att du har ont eller begränsad rörlighet. Vem har inte varit och fått hjälp med ont i rygg etc. och direkt efter behandlingen har det känts bra. Sedan så kommer det sakta men säkert smygande tillbaka.

Varför kan man ju fråga sig?

Det är för att kroppen har ett muskelminne, du kliver in genom dörren och lägger dig på en bänk och får en manuell återställning på din obalans, sedan när du lämnar behandlingsrummet så kopplar muskelminnet på och drar tillbaka skelettet till samma position som det var innan du la dig på bänken.

Genom att göra en funktionsanalys så får man reda på vilka muskler som är hämmade eller inte tar sitt ansvar. Utefter det skapar jag ett individuellt träningsprogram för din posturala muskelkedja som sedan successivt ”drar” tillbaka skelettet i rätt position.

Resultat blir att du efter 2-4 månader har genom träning skapat en muskulärt balanserad kropp vilket resulterar i en smärtfri kropp.

Enskild rörelseträning

Det börjar alltid med en analys av dig. Se hur du står, går och rör dig. När vi hittar dina svagheter skapar jag ett individuellt träningsprogram för dig så att du på sikt kan bli fri från dina besvär.

  • Analys: 1 495 kr för 90 minuter
  • Rörelseträning: 795 kr för 45 minuter
  • Postural-/funktionellträning: 1 495 kr för 90 minuter

Gruppträning

Rörelseträning i grupp är väldigt lärorikt. Man ser varandra, lär sig av varandra och kan peppa varandra. För att boka gruppcoachning behöver ni vara minst fyra stycken.

  • Pris: 590 kr per person och för två tillfällen
  • Tid: Totalt två tillfällen på 60 minuter vardera

Har du frågor är du välkommen att kontakta mig!